Thailand atter oversvømmet


Print artiklen Tip en ven

06/10/2011

Chiang Mai oversvømmet Det turistvenlige sydøsasiatiske land Thailand oplever i øjeblikket de værste oversvømmelser i 50 år. Især Nordthailand og det centrale Thailand, udsættes for et sandt vandhelvede. Regnvejret har resulteret i overfyldte dæmninger og floder, der går over deres bredder. Indtil videre har det kostet 244 mennesker livet og påvirket ca. 2.6 mio. thaier. Tilbage i marts i år var det turistøerne og det sydlige Thailand, der oplevede usædvanlige oversvømmelser med mange strandede turister tilfølje.

Siden 25. juli 2011 har Thailand været udsæt for voldsomt regnvejr, der har fyldt mange floder og dæmninger til bristepunktet. I 59 ud af 77 provinser er der registreret oversvømmelser og især de lavtliggende provinser Ayutthaya og Lop Buri nord for Bangkok er hårdt ramt. For at undgå en katastrofe har det været nødvendigt at frigive store vandmængder fra Thailands mange dæmninger, hvilket har resulteret i store oversvømmelser nær floderne men ikke kun begrænset hertil. Også Bangkok risikerer store oversvømmelser, når dæmningerne i de nordlige provinser åbnes for at undgå sprængning.

Den nordlige "hovedstad" Chiang Mai måtte give op overfor vandmasserne i sidste uge, hvor midtbyen blev sat under 1-1 1/2 meter vand. Der blev ikke rapporteret om dødsfald men skaderne beløb sig til 5 mia. kr i tabt fortjeneste mv. Vandet er siden løbet videre sydpå og gør nu livet surt for beboerne i den centrale del af Thailand. Der ventes mere regn i forbindelse med tyfonen Nalgae, der ligenu hærger Filippinerne.

Læs mere om rejser og ferie til Thailand