Rejser og ferie Vietnam


Print artiklen Tip en ven

Ud over at være et fantastisk smukt land, så har Vietnam en spændende og unik historie. Vietnams geografi spænder fra sandstrande i syd til svært fremkommelige bjergegne i Nord. Befolkningen er ligeledes unikt sammensat med forskellige etniske mindretal. Der bor mange vietnamesere i Ho Chi Min City (Saigon) i syd og Hanoi i nord. Derudover er landbefolkningen fortat den største gruppe af vietnamesere og Vietnam er tilmed befolket af bjergstammer i Nordvietnam.

Vietnams historie

Vietnams nyere historie er i mange henseender tragisk og pinefuld. Historien er dog samtidig det samlingspunkt for vietnameserne, der gør dem til et meget stolt folkefærd. Indtil 1956 var Vietnam en fransk koloni, men franskmændende blev smidt på porten. Derefter kom Vietnamkrigen eller Amerikakrigen, som vietnameserne kalder den. For USA drejede krigen sig om at standse den kommunistiske fremfærd i Sydøstasien, men for de fleste vietnamesere (især i nord) handlede det om et forsøg på løsrivelse i syd samt retten til selvbestemmelse som nation. Amerikanerne tabte som bekendt krigen, dog var omkostningerne på vietnamesisk side enorme. Da krigen var forbi ophørte lidelserne dog ikke. Så sendt som i slutningen af 1970’erne oplevede Vietnam hungersnød, som vietnameserne i dag tilskriver de fejlslagne kommunistiske kooperativer.

Vietnameserne i dag

Hvor mærkeligt det end kan forekomme, så er Vietnam i dag en kapitalistisk smeltedigel blandet med gammelkommunistisk ideologi. Étpartisystemet forsøger stadig at styre udviklingen i landet, men sandheden er, at de kapitalistiske kræfter i den grad er sluppet løs, så kontrol er mest af alt en illusion. Dog skifter et helt land jo ikke karaktér fra den ene dag til den anden, så mange steder oplever man stadig nogle mærkværdigheder, som ikke helt hører fortiden til endnu. F.eks. skal en vietnameser ansøge myndighederne om retten til at købe en bil. Ansøgeren skal simpelthen dokumentere nødvendigheden af at købe en bil. Tager man f.eks. til Hanoi, så møder man det sælsomme syn af tusindvis af knallerter/motorcykler, der fylder de små veje i byen. Grise transporteres også ofte på knallerten i bure. Det er set, at kummefrysere ligeledes er blevet transporteret på de to hjul - nød lærer nøgen kvinde at spinde…

Vietnamesisk mad

Det vietnamsiske køkken er fantastisk. For en vesterlænding forekommer det meget sofistikeret og langt mere simpelt end f.eks. det thailandske køkken. Pho er navnet på den berømte vietnamesiske suppe, som kan spises hele dagen, men som oftest indtages om morgenen. Pho fås i alle tænkelige varianter med svin, kylling og oksekød. Du vil blive forbløffet over, hvor vanedannende denne suppe er! Fra franskmændende har vietnameserrne lært sig at bage fremragende hvidt brød samt kunsten at drikke god vin. Ydermere finder man mange brilliante restauranter, der serverer vesterlandsk mad – især de franske restauranter er ofte af meget høj kvalitet selvom priserne fortsat er yderst rimelige.

Rejser til Ho Chi Min City, Hanoi og landbefolkningen

Turister der tager til Vietnam besøger ofte den sydlige del af landet. Ho Chi Min City samt sandstrandende er en sikker rejsedestination for de fleste. Rejser mand til Hanoi i Nordvietnam finder man Halong Bai, som byder på bounty land og smukke naturoplevelser. Et besøg hos bjergstammerne i nord kan helt klart anbefales, selvom også disse folk jo efterhånden har vænnet sig til turismen, og det den kan indbringe. Da Vietnam fortsat styres meget centralistisk, så er der visse regler, man gør klogt i at overholde. Rejser på landet i Vietnam er ikke tilladt uden forudgående tilladelse. Man gør ikke nar af vietnamesisk historie eller diskuterer det politiske system åbenlyst. Derudover er det bare at nyde den store gæstfrihed som rejsende i Vietnam mødes med. Det er en høflighedskultur, hvor man behandler hinanden med respekt. Vietnam er i en rivende udvikling, og det er utrolig spændende at følge med i. God rejse til Vietnam! Få mere information om rejser og ferie til Vietnam forneden.

Kort over Vietnam

Fakta om Vietnam

  Hovedstad: Hanoi
  Klima: Tropisk
  Sprog: Vietnamesisk
  Møntfod: Dong
  Population: 86,1 mill
  Areal: 331,690 km2
  Tele : +84
  Internet landekode / domæne kode: .vn
  Primær religion: Buddhisme

Rejseforsikring Vietnam

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker IKKE. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Vietnam