Rejser og ferie Sverige


Print artiklen Tip en ven

Danmarks broderland Sverige er der mange der rejser til både i vinterperioden og sommerperioden. Den svenske krones svage kurs imod den danske krone har gjort det økonomisk attraktivt for danskere både at rejse til Sverie på ferie men så sandelig også for at bosætte sig især i den sydlige region ved Malmø. Mange danskere pendler fra Malmø til København hver morgen, hvilket er blevet let med Øresundsbroen. Sverige har meget at byde på, som vi ikke finder i Danmark. Her er bjerge, store skove, skiløjber, flotte søer, fantastiske floder, hvor der kan fiskes efter STORE fisk, skærgården og meget mere.

Ferie om sommeren i Sveriges natur

Øst for Storebælt har det været ganske normalt i mange år, at familien tog til Sverige for at holde sommerferie. Der er tilmed mange københavnere, der har købt en lille hytte på en smuk og afsidesliggende naturplet. Det er ferie med fred og ro! Tid til at få læst de støvede kriminalromaner, grille og slappe af. For børnene byder naturen på masser af aktiviteter. Der er søer, hvor der kan bades og fiskes. Der er klipper, der kan kravles på: masser af udfordring for børn i alle aldre. Og så er der myg! De store svenske skove og de mange søer er et ideelt udklækningssted for landets mange myg. Så husk myggenettet, hvis I sover under åben himmel. Skærgården starter i Blekinge i det sydlige Sverige. Her er der perfekte forhold for kajak-roning, svømning, fiskeri og sejlads med sejlbåd. Der kan slås telt op på de fleste øer, dog er visse øer fredet i fuglenes ynglesæson. På den måde kan man rejse med båd eller kano fra ø til ø, og se den mest storslåede og fantastiske natur.

Rejser til Stockholm

Stockholm har været Sveriges hovedstad siden 1300-tallet. Den er stort set lige så stor som København, selvom begge byer hævder, at de er Nordens hovedstad nummer 1! Stockholm er fortrinsvist bygget på klippegrund over floder - Stockholm har fået kælenavnet Nordens Venedig af den grund. Måske er Stockholm ikke Nordens største by , men den er i al fald en af de smukkeste. Sverige var som bekendt neutral i 2. Verdenskrig, hvilket har betyder, at turister i dag kan gå på opdagelse mellem de mange fantastiske bygningsværker fra Sveriges storhedstid i 1600-tallet - den tid, hvor danskerne fik bank igen og igen. Det er en overvældende arkitektur, som efterlader et indtryk af en tid præget af overflod.

Rejser til Stockholm er både en rejse til en moderne storby, der har mange af de ting, som andre europæiske storbyer har, men det er samtidig en rejse til smuk natur og fascinerende historie. Tager man en båd fra havnen i Stockholm, så kan man sejle ud blandt de mange klippeøer, hvor folk har bosat sig i tidens løb. Der er samtidig mange befætninger at se - helt tilbage fra 1200-tallet, hvor det var "dansken" man frygtede til den kolde krig, hvor det blev væsentligt at holde øje med Sovjet. Det er igen et stykke fascinerende historie som ferien i Sverige kan fyldes med, og så kan der ofte nydes et udsøgt måltid mad på visse af befæstningerne.

Den berømte sø Mælaren syd for Stockholm kan besøges året rundt. Det er kun ca. 50 min. fra Arlanda lufthavnen i taxa. Rundt om søen er der indkvateringsmuligheder på gamle stormandsgårde og hoteller. Dueskydning ved søen kan anbefales, som en hyggelig sport inden der indtages et fortrinligt måltid mad på en kro ved søen.

Skiferie i Sverige

Sverige har mange gode skisportssteder fordelt over det meste af landet, selvom det helt sydlige Sverige ikke kan være med. Det tætteste skisportsted, som københavnerne kan tage til i Sverige, er Isaberg. Det er ca. 3 times køretur fra København. Isaberg kan besøges fra midt december til marts, dog kan der være store variationer i snemængderne fra år til år. Pisterne er mest for begyndere eller folk, der ønsker lidt øvelse, dog er der sorte og røde pister på løjberne. Der er overnatningsmuligheder på stedet.

Er du til langrend, så er der nærmest ikke grænser for, hvor mange tusinde kilometer, der kan tilbagelægges. Et besøg til et af Sveriges nordlige områder f.eks. Kiruna byder samtidig på det efterhånden berømte ishotel, hvor der serveres kolde og varme drinks i isglas! Overnat på en isseng i et værelse lavet af is med flotte skulpturer - det er en enestående oplevelse, som kun du kan opleve én gang! Få mere information om rejser og ferie til Sverige forneden.

Kort over Sverige

Fakta om Sverige

  Hovedstad: Stockholm
  Klima: Tempereret nordisk og arktisk
  Sprog: Svensk
  Møntfod: Svenske Kroner
  Population: 9,2 mill
  Areal: 449,964
  Tele : +46
  Internet landekode / domæne kode: .se
  Primær religion: Kristendom
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 37,52 (Danmark = DKR 28,50)

Nationalbankens valutakurs: Svenske Kroner til Danske Kroner

Rejseforsikring Sverige

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker NÆSTEN FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Sverige