Rejser og ferie Norge


Print artiklen Tip en ven

Norge har altid været rig på naturresurser fra fisk, over træ til olie og metaller. Landet har en enorm forskelligartet natur, der strækker sig fra syd ved Skagerak til Finmarken i det nordligste. Det gør Norge til det perfekte rejsemål for naturelskere - både for familien og de unge, der gerne vil på skiferie om vinteren, og for folk, der bare ikke kan få nok af rejser til de majestætiske bjerge, fjelde, fjorde og brusende elve. Der bor andet en enkemænd "højt oppe bag Norges kyster" - det er komponisten Edvard Griegs hjemland: Lyt f.eks. til Peer-Gynt-Suite for en blanding af norsk og dansk natur og kultur.

Skiferie i Norge

Det kan ikke holdes hemmeligt, at Norge er et land, hvor børnene bliver født med skistøvler på! Norge har utallige skisportssteder. Både langrend og alpin skisport er meget populært i Norge, og det kan ses af de mange medaljer Norge hjemtager til vinter-OL. Langrendsfaciliteterne kan næppe noget land måle sig med måske med undtagelse af Sverige og Finland. De alpine discipliner udøves på de mange norkse løjper. Generelt sagt, så er de norske pister ikke så drabelige som f.eks. de østrigske pister. Der er dog mange fine skisportssteder med udfordring nok for både begyndere og de mere vovede. Priserne på liftkort varierer afhængig af faciliteterne, men generelt er det jo ikke billigt. Nordmændene er velhavende mennesker, og det mærkes på priserne, hvad angår liftkort, skileje, skitøj mv. Så det er en god idé at medbringe eget udstyr, hvis man ofte tager på skiferie.

De fire bedste skisportssteder i Norge er formentlig Trysil, Hemsedal, Nordfjell og Hafjell. Flere af dem ligger stort set på samme breddegrad, så de kan jo besøges efter smag og behag. Det er vidt forskellige pister, og flere af dem er tidligere olympiske pister. Noget af det tætteste man kan komme på alpin skiferie er Nordfjell 110 km nordvest for Oslo. Der kan nemt køres dertil. Nordfjell har en gammel olympisk piste, der nu er lukket, men den kan tages off-pist - så vovehalsene rejser ikke forgæves her! Derudover er der mange grønne og blå pister samt halfpipes mv. for snowboardere. Der er mange t-lifte på fjeldet, og det kan give en hvis irritation. Dog er det lang dejlig tur nedad på 6 km, hvis man tager liften helt til toppen. Nordfjell er et perfekt familiested, men også meget sjovt for de let øvede. Lillehammer er bestemt også et besøg værd. Byen var vært for vinter-OL i 1994, og udover fine skiforhold, så kan man også betragte skihopbanen og bobslædebanen.

Rejser med vandreture og fisketure i Norges fjelde og elve

Der findes folk, som simpelthen er helt og aldeles bidt af den norske natur - så meget, at de stort set hvert år bare må op og vandre på fjeldet eller prøve fiske-lykken i elvene eller fjordene. Og det er egentlig helt forståligt...Norges natur er imponerende især, når man kommer fra det flade Danmark. Bjerge, klipper, vildmarken, fjorde og elve gør Norge til en uforglemmelig naturoplevelse. Sørg for at købe et godt kort i Norge, så I ikke farer vild. Derudover er der frit slag mht. hvor der skal vandres eller fiskes. Få mere information om rejser og ferie til Norge forneden.

Kort over Norge

Fakta om Norge

  Hovedstad: Oslo
  Klima: Temperet nordisk og arktisk
  Sprog: Norsk - Bokmål og Nynorsk
  Møntfod: Norske Kroner
  Population: 4,8 mill
  Areal: 385,252 km2
  Tele : +47
  Internet landekode / domæne kode: .no
  Primær religion: Kristendom
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 41,18 (Danmark = DKR 28,50)

Nationalbankens valutakurs: Norske Kroner til Danske Kroner

Rejseforsikring Norge

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker NÆSTEN FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Norge