Rejser og ferie Japan


Print artiklen Tip en ven

Japan er et meget sammensat land. I de store byer Tokyo og Okinawa ser man den kendte japanske teknologi, renhed og fuld fart over feltet. I de mere landlige områder findes fantastisk natur med kirsebærtræer i fuld flor og meget mere.

Rejser til Tokyo

Tokyo er en meget ren storby. Der er næsten ingen trafik i gaderne sandsynligvis fordi parkeringspladser er nærmest ubetalelige. I parkerne ser man de energiske japanere løbe og træne anden sport. Tokyo er hjemsted for flest restauranter med Michelinstjerner, og det er yderst sjældent, at man ikke får serveret frisk og velsmagende mad på en Japansk restaurant. Japanerne sætter omhyggelighed meget højt, og priserne på mad er slet ikke så høje, som rygtet siger. Mange har glemt, hvor dyrt det er at bo i f.eks. København. Man kan få et fantastisk flot tilberedt måltid mad i Tokyo for det halve af, hvad et middelmådigt måltid mad koster i København. Budgettet for en ferie i Japan kan sagtens være lavere end en ferie i Danmark - naturligvis eksklusiv flybillet. Tokyo er også hjemsted for teknologi. Der findes store indkøbscentre som bugner af den nyeste elektronik - robotter kan blandt andet købes i alle størrelser og til alle priser.

Ferie med sumo og shopping

En rejse til Tokyo er ikke perfekt uden, at man har besøgt Tokyos Sumo Stadion. Sumobrydning i Japan foregår som en konkurrence over mange måneder, hvor hver runde tager hele dagen. Uden for bygningen stimler ivrige tilhængere sammen i løbet af dagen og hepper på deres foretrukne brydere, når de ankommer til stadion med deres assistenter. Selve konkurrencen indenfor er et sælsomt syn, og det kan varmt anbefales at leje en radio med engelsk kommentatorlyd, da det gør sporten særdeles interessant at følge med i. Japanerne er generelt kendt for at være koldblodige, men når det kommer til Sumo, så giver de følelserne frit løb. Tokyo er naturligvis også hjemsted for fantastiske shoppingmuligheder. Japanerne er et af verdens rigeste folkefærd og det ses. Til sidst skal det nævnes, at en aften med Karaoke i et privatrum er noget af det morsomste, man kan prøve. Som regel lejer man et rum for 2 timer inkl. fri bar, og det fører ofte til munterhed og latter. Få mere information om rejser og ferie til Japan forneden.

Kort over Japan

Fakta om Japan

  Hovedstad: Tokyo
  Klima: Primært tempereret men i alt 6 klimatyper
  Sprog: Japansk
  Møntfod: Japanske Yen
  Population: 127,4 mill
  Areal: 377,873 km2
  Tele : +81
  Internet landekode / domæne kode: .jp
  Primær religion: Buddhisme og Shintoisme
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 20,99 (Danmark = DKR 28,50)

Nationalbankens valutakurs: Japanske Yen til Danske Kroner

Rejseforsikring Japan

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker IKKE. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Japan