Rejser og ferie Italien


Print artiklen Tip en ven

Italien er et drømmeland! Rejser til Italien kan antage mange former. Storbyferie i Rom med de mange arkitektoniske monumenter, romantik i gondol på Venedigs vandveje , Firenzes uovertrufne bygningsværker fra renæssance, Veronas smukke amfiteater eller ferie i Toscanas vindistrikter, hvor også landkøkkenet er et fund.

Rejser til Rom

Rom var Antikkens centrum for verdens vel nok mest kendte imperium. Det ses stadig på Forum Romanum, de tusinder af ruiner og Colosseum, hvor der blev afholdt gladiatorkampe. Ingen rejse til Rom uden at se Peterskirken - den ligger ved broen over Tiberen Castel Sant'Angelo. Peterskirken indeholder malerier af Michelangelo, Rafael og mange andre betydningsfulde navne fra kunstens historie. Rom har stor betyning for musikken også og huser en af verdens ældste musikinstitutioner Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Rom er også det moderne Italiens hovedstad og byder på et rigt kulturliv, natteliv og rendyrket storbyliv. Romerne går ofte ud og spiser, drikker og hygger sig i venskabeligt og familiært lag. Rejser du til Rom, så er du sikret fantastisk mad, vin og mange skønne oplevelser.

Rejser til Italiens andre byer og Sicilien

Der findes så mange fantastiske byer i Italien, at det kan være svært at vælge, hvilke der skal nævnes og hvilke der skal udelades. Så det må blive lidt en personlig præference, der bestemmer, hvilke byer der anbefales f.eks. ferie i Firenze. Byen er en kulturperle med sine renæssancebygninger såsom byens vartegn kirken Domo (Duomo), Santa Croce, Palazzo Vecchio (rådhuset) og mange andre historisk enestående bygninger. Igennem Firenze flyder floden Arno, hvorover man blandt andet kan se den gamle bro og slagtergade Ponte Vecchio, der i dag er omdannet til juvelérgade. Firenze har egen lufthavn, så det er muligt at flyve dertil. Venedig skal også nævnes. Venedig er italiensk romantik, når den er bedst. Tag en tur med gondol igennem byens flodgader, og se de mange smukke huse, der er bygget i denne vandby. Markuskirken og ikke mindst markuspladsen skal også ses, hvor de tusinde fugle holder til. Rejser du til Verona, så finder du en smuk gammel bykerne. Her ser man pensionerede og velklædte italienske mænd diskutere byens politik, og amfiteatret afholder ofte opera. . Verona er også hjemsted for Shakespires drama om de to elskende Romeo og Julie og balkonen, hvor Romeo møder Julie kan ligeledes besigtiges. Langt mod syd finder man Sicilien, som har været en ret tilbagestående egn af Italien og stadig ikke kan sammenlignes helt med de norditalienske byer. Sicilien er dog charmerende og er blevet mere og mere populær blandt især danske turister de sidste 10 år. Sicilien byder på landliv og ærkeitaliensk mad, vin og kultur. Få mere information om rejser og ferie til Italien forneden.

Kort over Italien

Fakta om Italien

  Hovedstad: Rom
  Klima: Mediterransk
  Sprog: Italiensk
  Møntfod: Euro
  Population: 59,6 mill
  Areal: 301,338km2
  Tele : +39
  Internet landekode / domæne kode: .it
  Primær religion: Katolicisme

Nationalbankens valutakurs på rejsevaluta til Italien: Euro til til Danske Kroner

Rejseforsikring Italien

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker DELVIST. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Italien