Rejser og ferie Island


Print artiklen Tip en ven

Island er et imponerende land, hvor naturens elementer i den grad hersker. Historisk set var Island en del af det danske kongerige fra 1400-tallet og frem til 1918, hvor Island blev selvstændigt dog fortsat i det danske rigsfællesskab. I juni 1944 stemte islændingene for total løsrivelse fra Danmark, hvorefter landet fortsatte sin eksistens som republik. Island har klaret sig selv siden, hvilket gør en tur til Island til en af de mest spændende rejser på de nordlige breddegrader. Islands befolkning tæller ca. 320.000, hvoraf ca. 120.000 bor i Reykjavik, Islands hovedstad.

Nordens måske mest naturprægtige rejser

Island har en både tiltrækkende og skræmmende natur. Store dele af landet er vulkansk klippe, og der er fortsat aktive vulkaner f.eks. Hekla og Eldgjá. Island ligger i det geografiske område, hvor de nordamerikanske og europæiske kontinentalplader rives fra hinanden, hvilket skaber vulkanudbrud og jordskælv. Dog er det ikke kun dødbringende naturfænomener, som denne specielle placering afføder. Island nyder samtidig godt af de varme gejsere og varme søer, som både giver energi og hyggelige oplevelser i form af badning til islændinge og turister, der rejser til landet. Der er rigtige mange seværdige natursteder på island. Holder du en længere ferie i Island, så kan du vurdere, hvilken transporttype, der passer bedst til dine rejsemål - de kan ofte nåes via fly, lejet bil eller bus. Der er nok af bureauer i Reykjavik og Akureyri, hvor du kan finde den rette transportform. Island er hjemsted for Europas største vandfald(målt på vandgennemstrømning) Dettifoss, som er et voldsomt brusende og larmende vandfald, der ikke finder sin lige mange steder i verden. Også den blå lagune Bláa Lónið er det værd at rejse til. Lagunen er et helsecenter med udendørs naturligt spa, der har et ekseptionelt flot mælkeblåt vand. Der kan købes drinks og andet på stedet.

Maden på Island

Island er omgivet af meget vand, der giver fisk til befolkningen, og det har været traditionen i mange år at spise en hel del fisk på Island. Derudover er Island fuld af lam, som har været den anden store næringskilde for islændinge gennem generationer. Lam bliver også brugt til produktion af mange forskellige uldprodukter, der anses for at være nogle af de bedste i verden. I de seneste 30-40 år har det islandske køkken ændret sig meget, så man i dag spiser mad med inspiration fra mange lande. Det er stort set at sammenligne med den udvikling, som den danske madkultur har undergået. Af særlige lokale retter på Island kan det være værd at prøve: Hangikjöt, som er røget lammekød samt harðfisku, som er tørret fisk, der spises med smør.

Ferie i Reykjavik down town

Reykjavik er Islands storby. 40-50 km fra hovedstaden ligger Islands eneste internationale lufthavn Keflavík, hvorfra der er forbindelse til mange europæiske storbyer. Reykjavik er det økonomiske, politiske og kulturelle centrum i Island. Det er her tingene sker, og det er her, at Island ændre sig hurtigst og får inspiration fra udlandet. Byen virker ikke specielt indrettet på rejsende og feriegæster, så man får ligeså meget indblik i byboernes hverdag, som man gør i dens mere turistorienterede aktiviteter. Der findes adskillige termiske søer i selve Reykjavik, så her er der også rig mulighed for afslapning på ferien. Derudover er det islandske nationalmuseum et besøg værd, hvor der gives et indblik i både moderne og traditionel islandsk kulturhistorie. Den permanente udstilling giver et overblik over, hvordan nationen er blevet til fra kolonitiden til i dag. Derudover er der altid en række ikke faste udstillinger, som naturligvis kan være af forskellig art og interesse. En ferie i Rejkjavik er ikke billig. Mad, drikke og ophold koster, dog har den økonomiske recession gjort det billige for turister, tilgengæld har det været dyrt for den islandske befolkning, der fortsat er afhængig af import fra andre lande. Få mere information om rejser og ferie til Island forneden.

Kort over Island

Fakta om Island

  Hovedstad: Reykjavik
  Klima: Subpolar oceanisk
  Sprog: Islandsk
  Møntfod: Islandske kroner
  Population: 319,000
  Areal: 103,000 km2
  Tele : +354
  Internet landekode / domæne kode: .is
  Primær religion: Kristendom
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 24,75 (Danmark = DKR 29,50)

Nationalbankens valutakurs ER SUSPENDERET for Islandske Kroner til Danske Kroner

Rejseforsikring Island

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker NÆSTEN FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Island