Rejser og ferie Holland


Print artiklen Tip en ven

Holland har meget tilfælles med Danmark både hvad angår naturen og kulturen. Holland er det flade lavland, omgivet af en stor kyststrækning mod vest, der giver Holland sit milde maritime vejr med relativt kølige somre (ca. 17 grader i gns.) og milde vintre (ca. 2-4 grader). Holland har rigtig mange floder, der løber gennem landet, og landets lave placering resulterer i hyppige oversvømmelser, som hollænderne dog forsøger at modvirke ved at bygge gigantiske digeanlæg. Holland er geografisk af stort set samme størrelse som Danmark, men der bor intet mindre end 16.5 mio mennesker i Holland, hvilket gør landet til verdens 25. tættest befolkede land. Befolkningen er åben, taler godt engelsk, mange taler også tysk og nogle fransk. Holland har i århunderede været en stor søfartsnation med enorm handel til følge. Rotterdams gigantiske havn var i mange år verdens største og mest travle godshavn i verden, dog nu overgået af de store kinesiske havneanlæg.

Storbyferie i Amsterdam

Amsterdam minder på mange måder om København rent arkitektonisk men også i det daglige liv, det frie natteliv og befolkningens trang til at nyde et godt glas på en café om sommeren eller på de smukke åbne pladser i down town Amsterdam. Der er mange små flotte kanaler rundt i byen, og det helt sikkert pengene værd at tage en kanalrundfart, hvor der er mulighed for at se de smalle gamle huse fra Hollands storhedstid som en af verdens førende handels- og kolonimagter. Kanalerne får deres vand fra floden Amstel, der løber helt ind i bymidten af Amsterdam og videre ud i Ij´en. Når kanalrundfarten er vel overstået, så kan der blive tid til at se på legandarisk kunst på et af Amsterdams mange fine museér ikke mindst nationalmuseet Rijksmuseum Amsterdam, der indholder mange Rembrandt malerier samt Vermeer, Hlas, Steen og flere andre af de store hollandske guldaldermalere.

Amsterdams natteliv

Hvert år besøger 4.5 mio mennesker Amsterdam, måske ikke mindst fordi nattelivet er fristende. Du kan f.eks. helt lovligt indtage en pibe hash eller en joint på en af de mange såkaldte Coffee-shops. Du må tilgengæld ikke ryge derinde! Der er ligende rygeforbud i Holland på restauranter og barer, som vi kender det fra Danmark. Mange turister skal også lige ned og se det berygtede Red Light District, hvor letpåklædte damer faldbyder sexuelle tjenester. Holland er altså på flere områder ganske liberalt, især Amsterdam huser idag mange subkulturer, der f.eks. laver technomusik, kunstriske happenings eller lever deres eget specielle liv på en husbåd i kanalerne. Et restuarant-besøg i Amsterdam koster nemt det samme som i København, så det hører ikke til i den billige ende. Maden kan være lidt anderledes i Amsterdam end København, da den gastronomiske indflydelse fra Hollands tidligere kolonier især Indonesien, er forholdvis markant. Retterne er dog ofte tilpasset Hollandske smagsløg, sådan som vi kender det fra f.eks. kinesiske eller thailandske restuaranter i Danmark - så helt autentisk bliver det ikke, men dog en ganske god oplevelse.

Andre byer i Holland

Holland er meget andet end Amsterdam. Faktisk er Amsterdam ikke så meget større end Rotterdam, den store Hollandske havneby. Byerne i Holland er meget forskelligartede og byder på vidt forskellige oplevelser. F.eks. kan du tage til Delft, den berømte porcelænsby i midt-vest Holland med det blåmalede kinesiske porcelæn. Delft var hjemsted for det Hollandske Østindiske Kompagni og måske derfor blev Delft et naturligt center for potte og porcelænsbemaling. Længere mod syd ligger Rotterdam med adgang til Nordsøen samt de nordlige hollanske provinser og byer. Rotterdam var omdrejningspunktet i det store hollandske handelsimperium i kolinitiden, og havnen er fortsat krumptampen i byens handelsliv. Rotterdam er måske ikke den smukkeste by i Holland, men shoppingmulighederne er meget gode, og Rotterdam er vært for en del musikfestivaer over sommeren.

Kort over Holland

Fakta om Holland

  Hovedstad: Amsterdam
  Klima: Tempereret
  Sprog: Hollandsk
  Møntfod: Euro
  Population: 16,4 mill
  Areal: 41,526 km2
  Tele : +31
  Internet landekode / domæne kode: .nl
  Primær religion: Kristendom

Nationalbankens valutakurs på Hollansk rejsevaluta: Euro til Danske Kroner

Rejseforsikring Holland

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker DELVIST. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Holland