Rejser og ferie Grønland


Print artiklen Tip en ven

Der er vel rejser, som det er mere naturligt for en dansker at foretage end alle andre. Langt størstedelen af det Danske Rigsfællesskab udgøres jo af kolosale Grønland. Grønland er med sine over 2 mio km2 ca. 50 gange større end Danmark. Grønlands kystlinie på ca. 39.000 km kan næsten omkredse jorden ved ækvator. Grønland er verdens største ø, der ikke betegnes som et kontinent, og Grønland er blevet mere og mere interessant i klimasammenhæng i kraft af den smeltende is, som skyldes temperaturstigninger på Jorden. På Grønland lever der kun ca. 58.000 mennesker, hvilket gør landet til det mindst befolkede i verden sin størrelse taget i betragtning. Det arktiske klima gør det mange steder umuligt for mennesker at opretholde livet, hvorimod kysterne mod syd, øst og især vest er relativt godt befolket og oplever ganske flot sommervejr med blomster i fuld flor. Grønland er bestemt ikke noget kedeligt land at holde ferie i. Der er masser af aktiviteter at give sig til, især udendørs!

Rejser i Grønland - udendørs

Klimaet definerer i den grad Grønland og har altid gjort det. I Nuuk har man gennemsnitstemperaturer fra -9 grader om vinteren til 7 grader om sommeren. Længere sydpå i de lange fjorde kan der opleves temperaturer på helt op til 20 grader i sommermånederne. Generelt er Grønland dog koldt, så klæd dig godt på eller køb ind af lokale fabrikationer, hvis du rejser til Grønland.

Naturen har som bekendt meget at byde på i Grønland. Rejser du med skib over havet eller blot gennem fjordene, så er det kolde vand spækket med hvaler f.eks. pukkelhvalen, blåhvalen og spækhuggeren. Der er 15 hvalarter omkring Grønland, dog er det mere sansynligt at spotte f.eks. pukkelhvaler fremfor blåhvaler eller spækhuggere. Af andre dyr på Grønland kan nævnes Mouskusoksen (kan allerede kan ses i området omkring lufthavnen i Kangerlussuaq), rensdyr, sæler, hvalros, 235 fulgearter, polarræv og ikke mindst isbjørnen. Sidstnævnte ses dog yderst sjældent, da de primært lever og vandrer i det nordlige Grønland. Du kan som hovedregel bestille en safaritur, hvis du ønsker at se dyrene. Rejser du i vinterhalvåret er der rig lejlighed til at se nordlys omkring midnat på stort set alle steder i Grønland. Det kolde klima og Grønlands geografi giver en række spændende aktiviteter f.eks. huneslædetur over isen, hval-spotting fra båd eller endda sæljagt. Det er nogle af de oplagte og kendte aktiviteter på Grønland.

Andre ferieaktiviteter

Ferie i Grønland kan også byde på nogle anderledes aktiviteter. Der findes f.eks. hundredevis af varme kilder i Grønland, hvoraf dog kun få er inddæmmet og brugbare f.eks. de varme kilder ved Uunartoq, hvor du kan nyde det 37-38 grader varme vand i en helt unik og fantastisk flot naturkulisse. Eller hvad med heliskiing for vovehalsende, hvor du fra helikopter hopper et kort stykke ned på en sneklædt bjergkam og derfter fortsætter til bunden. Der kan også lejes snescootere, som spæner ud over isen. Og et af de mystiske fænomener i verden må være Sondie Arctic Desert Golf Club i Kangerlussuaq. Her spilles der 18-huls golf i en ørken på Grønland - der kan medbringes kunstgræs til at tee-off fra! Grønland har mange sjove aktiviteter til ferien.

Transport

Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq (Sønder Strømfjord) 3-7 gange om ugen afhængig af årstiden. Det er også muligt at flyve direkte til Narsarsuaq. Fra Kangerlussuaq afgår der fly, helikoptere både mv. til mange andre destinationer på Grønland. Det anbefales at tjekke Air Greenlands hjemmeside, da de pt. er eneste flyselskab, du kan rejse med mellem København og Grønland. Det er iøvrigt også muligt at rejse fra Færøerne eller Island til Grønland. Få mere information om rejser og ferie til Grønland forneden.

Kort over Grønland

Fakta om Grønland

  Hovedstad: Nuuk (Godthåb)
  Klima: Arktisk
  Sprog: Grønlandsk og Dansk
  Møntfod: Danske Kroner
  Population: 57,600
  Areal: 2,166,086 km2
  Tele : +299
  Internet landekode / domæne kode: .gl
  Primær religion: Kristendom

Rejseforsikring Grønland

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Grønland