Rejser og ferie Grækenland


Print artiklen Tip en ven

Grækenland har i mange år været et af danskernes mest yndede feriemål i Europa. En rejse til Grækenland byder på både sol, strand, dejlig mad og ikke mindst flotte øer og fest for de unge.

Rejser til de græske øer

Grækenland består af et hav af større og mindre øer med hver deres kendetegn og charme. Færgeforbindelser til øerne er en ganske god og billig måde at rejse rundt på. Ikke langt fra Athen finder man en ø som Naxos, der indeholder sjov og ballade for de unge uden at det kan sammenlignes med f.eks. en ferie på Kos. Derudover er en tur på knallert rundt på Naxos at anbefale. Man kan blandt andet observere nedlagte miner og flot natur. En anden kendt ø er Mykenos, der blandt frekventeres af det græske jetset. Derudover er Mykenos kendt som de homoseksuelles tilholdssted og kan på den måde være underholdende for "alle køn". Santorini, vulkanøen, er igen helt anderledes, da øen er opstået af et vulkansk udbrud og samtidig er delvist ødelagt af samme. Der findes et "Pompeji" på Santorini, hvor bygninger, folks hjem og ting og sager er "frosset fast i tiden" i forbindelse med et vulkansk udbrud for over 3.600 år siden. Santorini er hjemsted for de smukke hvide kirker med blåt rundt tag, som ofte ses på postkort fra Grækenland. Rejser til Grækenland byder også på fantastisk vin, mad, masser af sol og glade dage.

Ferie og arkitektur i Athen

Athen ligger i en dal og kan være en gryde uden lige ved rejser om sommeren. Byen er en af de mest besøgte i verden ikke mindst pga. den rige historiske betydning samt de mange arkitektoniske perler fra Antikken. På ferien i Athen er det et must at se Partenon på højen Akropolis. Parthenon hører til blandt de allermest kendte bygningsværker i verdenshistorien og er uvurderlig i Europæisk historisk sammenhæng. Templet er medtaget af tidens tand, jordskælv, krige og ikke mindst forurening fra byens biler. Grækerne formår dog til stadighed at restaurere bygningen, så der fortsat er en oplevelse ud over det sædvanlige at hente her. Athen var vært for De Olympiske Lege i 2004, hvorfor byen har fornyet sig på mange punkter. Athen er dog fortsat et arkæologisk vidunder eller mareridt om man vil. Det er nemlig sådan, at det stort set er umuligt at grave i den Athenske muld uden at støde på antikke fund, hvorfor f.eks. metroen i Athen kun er udviddet med skildpadde skridt. Er man så heldig at bo på et hotel med svimmingpool eller restaurant på taget, så kan aften i Athen være spektakulær med oplysning af de store historiske monumenter. Ved Athen ligger havnen Piraeus, hvorfra man kan øhoppe. Få mere information om rejser og ferie til Grækenland forneden.

Kort over Grækenland

Fakta om Grækenland

  Hovedstad: Athen
  Klima: Mediterrant, alpint og tempereret
  Sprog: Græsk
  Møntfod: Euro
  Population: 11,2 mill
  Areal: 131,990 km2
  Tele : +30
  Internet landekode / domæne kode: .gr
  Primær religion: Græsk ortodoks kristendom

Nationalbankens valutakurs på Græsk rejsevaluta: Euro til Danske Kroner

Rejseforsikring Grækenland

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker DELVIST. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Grækenland