Rejser og ferie Finland


Print artiklen Tip en ven

Finland er de tusinde søer og de tusinde øer's land dvs. hundredetusinde! Der er faktisk 187.888 søer over 500 m2 samt 179.584 øer, hvoraf visse af søerne er Europas største. Det gør Finland til et naturmæssigt Mekka, hvor gigantiske skove, granitklipper, søer og øer dominerer landskabet. Afhængigt af årstiden, så kan en ferie i Finland bestå af vinteraktiviteter eller sommeraktiviteter ligefra langrend til en fisketur eller badeferie i en af de mange søer.

Vi rejser gennem Finland fra nord til syd

Finland kan groft sagt inddeles i 3 områder: Nemlig det sydlige Finland med Helsinki som hovedstad, det centrale Finland med de mange søer og øer samt det nordlige Finland med sne og is store dele af året. Har du ikke før rejst til Finland, så tror du måske landet er dækket af sne, is og kulde året rundt, men det er langt fra tilfældet. Rejser man i sommerperioden opleves nemt over 30 grader i det sydlige Finland f.eks. i Helsinki, og selv i de nordlige egne kan temperaturen snige sig op på 20-25 grader. Det overraskende varme sommervejr på disse nordlige breddegrader skyldes Golfstrømmen, der kommer ind fra Atlanterhavet. Varmen gør en svømmetur i en af Finlands mange søer til en fantastisk oplevelse. Sommeren varer dog ikke længe, tilgengæld går solen slet ikke ned i 73 dage om året i det nordligste Finland. Vinteren er barsk især nordpå, hvor vind og kulde gør naturen til en hård modstander, men det er samtidig den strenge natur, som giver Finland sit særpræg. Her kan man se flokke af rensdyr løbe i sneen, nordlys på himlen, sove på et hotel lavet af is, varme sig i saunaen og kaste sig ud i den bidende kolde sne.

Ferie i Helsinki

Rejser du til det sydlige Finland, så finder du også Helsinki, som på mange måder ligner København, hvad angår befolkningstal, kultur, arkitektur osv. Det er en moderne Europæisk hovedstad med mange muligheder. 1/3 af Finlands BNP produceres i hovedstaden og de omkringliggende amter, så Helsinki er uden tvivl den økonomiske motor i Finland. Der er mange interessante museer, kirker og parker samt et blomstrende natteliv. Finland har mange moderne designere, som har sat deres præg på arkitekturen, møbelkunstens og brugskunsten i Helsinki f.eks. kan det anbefales at se Alvar Altos museem samt Museum of Contemporary Art Kiasma for et grundigt indblik i moderne finsk kunst og kultur. Få mere information om rejser og ferie til Finland forneden.

Kort over Finland

Fakta om Finland

  Hovedstad: Helsinki
  Klima: Tempereret til subartisk
  Sprog: Finsk
  Møntfod: Euro
  Population: 5,3 mill
  Areal: 338,145 km2
  Tele : +358
  Internet landekode / domæne kode: .fi
  Primær religion: Kristendom

Nationalbankens valutakurs på Finsk rejsevaluta: Euro til Danske Kroner

Rejseforsikring Finland

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker NÆSTEN FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Finland