Rejser og ferie Færøerne


Print artiklen Tip en ven

Færøerne er en vindblæst samling af småøer, hvor naturen hersker, og hvor du kan opleve elementernes rasen på nært hold. Ikke én dag er den samme - lyset, temperaturen, vinden, alt skifter inden for korte øjeblikke: Der kan være smukt solskin på den ene side af en bjergkam og regn på den anden side. Færøerne er et specielt kendskab for den, der ønsker unikke rejser.

Ferie i Færøernes natur

Rejser du til Færøerne, så kan du gøre det året rundt, selvom der "sker mere" i sommerperioden fra maj til september end der gør i vinterperioden. Vejret er altid stabilt uforudsigeligt! Færøernes placering i Atlanterhavet mellem Island og Norge giver landet et maritimt klima, der varierer i gennemsnitstemperatur fra ca. 3 grader om vinteren til 11 grader om sommeren. Det kan naturligvis blive både koldere og varmere, men hverken skiferie eller badeferie er en mulighed på Færøerne - vejret skifter alt for meget til det og temperaturniveauerne ligger midt imellem det hele.

Færøerne består primært af lava, hvilket fortæller lidt om Færøernes vulkanske forhistorie. Landskabet er bakket og stenet med græssletter, hvor de tusinde får græsser. Af samme årsag er der ingen træer på Færøerne. Fuglelivet er prægtigt og især Vestmannabjørgini nord for Vestmanna er kendt for sit skræppende fugleliv. Af andre naturoplevelser kan nævnes Slættaratindur, som er Færøernes højeste bjerg på 882 m, der kan bestiges. Rinkusteinar eller de store rokkende sten i Oyendarfjørdur står og rokker i vandet få meter fra kysten. Der er mange flere interessante naturoplevelser at få, så tjek evt. din rejsebog inden du rejser til Færøerne eller spørg lokalt!

Torshavn - rejser til det moderne Færøerne

Færøerne er i dag forbundet af et massivt netværk af tunneler, broer, veje og gode færgeforbindelser, hvilket gør det nemt at komme rundt til øerne. Hvis du rejser med fly, så er det til Vadar lufthavnen. Der kan være kratig sommertåge, hvilket kan forsinke både ankomst og afgang med dage, så væbn dig med tålmodighed. Der går busser til Torshavn og andre steder herfra. Generelt er den offentlige transport veludbygget på Færøerne, men også temmelig bekostelig. På Færøerne lever onkring 49.000 mennekser med Torshavn, Færøernes hovedstad som centrum.

I området omkring Torshavn bor der ca. 20.000 mennesker. I netop Torshavn er der gratis-busser, som kører rundt i det meste af byen. Byen har et shopping center, SMS, og én Burger King! Derudover er Torshavn omdrejningspunkt for kulturlivet i al fald det moderne kulturliv med live musik, café'er, barer og diskoteker. Holder du ferie på Færøerne fra om aftenen den 28. juli til den 31. juli, så er der Olavsøka i Torshavn, hvor Færingene åbner Lavtinget, afholder ro-konkurrence, koncerter, folkedans og meget mere. I Torshavn finder du også en række gode restauranter. Har du mod på at prøve det Færøerske køkken, som det så ud for år tilbage, så er skerpikjøt en klassiker - over 12 mdr.'s velhængt lammekød. Derudover kan du prøve grind og spik som er hvalkød og fedt - meget specielt.

På ferien kan man iøvrigt være heldig at se grindehvaler ved Færøernes kyster. Hver sommer drives der en del grindehvaler ind til forskellige kyster, hvor der er givet tilladelse til at slå dem ihjel. Der ligger en stærk tradition bag grindedrab, og man gør som turist klogt i at vise forståelse for begivenheden fremfor afsky, selvom Færingerne sagtens kan diskutere visse aspekter af denne handling. Undgå i øvrigt at betegne Færøerne som en øgruppe i Danmark, da det vil blive taget ilde op. Færinge er generelt meget høflige og venlige mennesker. Få mere information om rejser og ferie til Færøerne forneden.

Kort over Færøerne

Fakta om Færøerne

  Hovedstad: Torshavn
  Klima: Maritimt subarktisk
  Sprog: Færøsk og dansk
  Møntfod: Færøerske krona (samme værdi som Danske Kroner)
  Population: 48,500
  Areal: 1,399 km2
  Tele : +298
  Internet landekode / domæne kode: .fo
  Primær religion: Kristendom

Rejseforsikring Færøerne

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Færøerne