Rejser og ferie England


Print artiklen Tip en ven

England besøges ofte af danskerne i forbindelse med storbyferie i London eller forlængede weekender, hvor der skal shoppes igennem især op til Jul. Og i år er der jo ganske gode prisfordele at opnå ved at tage på en shoppingtur til London efter det kraftige fald i pundet under den finansielle krise. Dog byder rejser til England også på meget andet end storbyliv. Landskab og kulturhistorie er særdeles interessant ligefra de "rullende bakker" til den 5.000 år gamle stensætning ved Stonehenge. Samtidig grænser England op til den spektakulære natur i Skotland mod Nord, Wales mod vest og Irland og Nordirland over The Irish Sea.

Rejser til det historiske England

Det er ikke til at komme uden om den rige historie i England. Som primus motor i det geografiske Storbritannien har England rigtig mange seværdigheder af verdenshistorisk betydning. London er et kapitel for sig med de mange berømte bygningsværker, museer og andre seværdigheder. Et udvalg af betydningsfulde steder og bygninger gennemgåes forneden. Rejser du til England for at holde ferie på lande, så er der ligeledes mange indtagende forsvarsværker at se f.eks. Hadrians Mur, der starter i Newcastle i det Nordlige England og går tværs over England og helt ud til vest i Cumbria. Muren blev opført fra 122 e.kr. for at holde datidens skotske stammer væk fra det romerske rige. Talrige imponerende borganlæg fra 1000-tallet og frem og regulære paladser er spredt ud over hele landet og det er værd at søge mere lokalt for at få de bedste med på turen. Et historisk monument er byen Bath. Bath er bygget på Englands eneste naturlige varme kilde. Det var romerne der først byggede de imponerende pools som er blandt verdens bedst bevarede romerske bade. I 1700-tallet blev badene udvidet i en flot nyklassistisk stil. Det er en kort rejse til Bath, der ligger kun 2 timers kørsel fra London, så det er en oplagt mulighed for holde en afslappede ferie i en ellers travl region.

Ferie ved havet og i landsbyerne i England

Havet skal man naturligvis også se i England. Der er mange muligheder f.eks. Brighton i Sydengland, hvor ikke mindre end 8 millioner mennesker rejser til hvert år for at nyde stranden, en tur ned af Brighton Pier (badebroen) eller det smukke syn af den Royale Pavilion (Royal Pavilion). Brighton udnævnes iøvrigt indimellem til de europæiske homoseksuelles hovedstad. Til sidst skal de mange smukke landsbyer nævnes. Der er mange af dem spredt ud over landet. En lille landsby, der kan være af særlig interesse for hobby-kriminologer, der rejser på landet i England, er Nether Wallop. Byen dannede rammen for BBC's filmatisering af Agatha Christies romaner om detektivheltinden Miss Marple - måske ikke den bedste Miss Marple filmatisering, men det er ægte engelsk landsbyidyl, som kan få det til rende koldt ned af ryggen...

Storbyferie i London

London er en af verdens mest travle storbyer, hvilket blandt andet ses på menneskemyldret og de majæstiske skyskrabere, der rejser sig i horisonten ved indflyvning. Afhængig af hvilken del af London, der regnes med som hovedstaden, så er London en anelse større eller en anelse mindre end Paris, hvilket gør de to byer til Europas største hovedstæder. London er samtidig Europas finansielle centrum på linie med Tokyo og New York. Derudover har London igennem århundrede været eksponent for verdenshistoriske begivenheder i kraft af byens status som regentby for Storbritannien, den Industrielle Revolution og kulturelle strømninger i det hele taget. Der sker virkelig noget i London, og det er lige netop, hvad mange turister kan lide. Klik under byer for at få mere information om London. Få mere information om rejser og ferie til England forneden.

Kort over England

Fakta om England

  Hovedstad: London
  Klima: Tempereret
  Sprog: Engelsk
  Møntfod: Britiske pund
  Population: 50,7 mill
  Areal: 130,395 km2
  Tele : +44
  Internet landekode / domæne kode: .uk
  Primær religion: Kristendom
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 19,90 (Danmark = DKR 28,50)

Nationalbankens valutakurs: Engelske Pund til Danske Kroner

Rejseforsikring England

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker NÆSTEN FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret England