Rejser og ferie Egypten el. Ægypten


Print artiklen Tip en ven

Egypten er en af verdens mest besøgte rejsedestinationer primært i kraft af Egyptens antikke historie men der er også fantastisk dykning, spændende madkultur og en interessant befolkning i Egypten, der gør landet ideelt for en rejse. Egypten har formentlig omkring 92 mio. indbyggere i dag, hvoraf ca. 76 mio. lever ved Nilen, der løber gennem Egypten. Det betyder, at der på et område lidt mindre end Danmark bor ca. 14 gange så mange mennesker! Alt andet lige så gør det Egypten til et meget tætbefolket land, hvor der synes at være mennesker overalt specielt i storbyerne Kairo og Alexandria. Uden for storbyerne finder man de fleste historiske turistattraktioner, som vel er blandt de mest kendte i verden. Egypten grænser op til Rødehavet og Middelhavet, hvor der både kan findes noget af verdens bedste dykkervand og herligt fiskevand - det kan blive en sanselig rejse eller en afslappende ferie.

Historiske rejser til Egypten

Det antikke Egypten er ofte det, som turisterne rejser til landet for at se. Af særlig stor interesse er naturligvis pyramiderne i den sydvestlige del af Kairo. Som oftest ankommer du, som rejsende, til Kairo International Airport, så hvorfor ikke tage et par overnatninger i Kairo og se Pyramiderne (Giza Pyramiderne) og Sfinx'en, når du alligevel er her. Pyramiderne er ét af de syv vidundere, som stadig står. I Kairo ligger Egyptens Museum, hvor du kan se Tutankhamuns begravelsesmaske, som er blevet et verdenskendt ikon efter at Faraoens begravelseskrypt blev opdaget i 1922. Apropos Tutankhamuns begravelseskrypt, så finder du den i Luxor, som er porten til Kongernes Dal. Du kan f.eks. tage nattoget fra Kairo til Luxor gerne på 1.klasse, som ikke er specielt dyrt sammenlignet med de mindre komfortable klasser på toget. Generelt rejser man ganske billigt rundt i landet, så der er mulighed for at komme vidt omkring.

Du kan også rejse med tog til Alexandria, som også er en fantastisk Middelhavsby, som har haft stor verdenshistorisk betydning som centrum for Alexander den Stores imperium. Det Store Bibliotek i Alexandria indeholdt formentlig verdens største litterære kollektion i Antikken, men blev ødelagt over flere omgange både af Romerne og siden af Araberne i 641. Et andet af verdens vidundere var Fyrtårnet i Alexandria, som blev destrueret ved et jordskælv i 1375. Disse arkitektoniske pragtværker kan desværre ikke ses i dagens Alexandria, men der er stadig stort vidnesbyrd om deres eksistens i museer og bylivet som sådan. For turister, der er på ferie i eller rejser gennem Alexandria, er der alskens souvenirs, tøj, krydderier osv. at købe.

Ferie ved Rødehavets fristelser

Rejser du en tur til Rødehavet, så finder du fantastisk dykkervand. Byen Hurghada er berømt for super dykning, lækker badeferie og store strandfester om aftenen. Der findes et utal af store hoteller i Hurghada, hvor du kan booke din ferie, og flere kommer til konstant. Bemærk at strandene ofte er privat ejendom, der er ejet af et hotel, så hvis du ikke er indlogeret på det pågældende hotel, så kan du sandsynligvis ikke få lov at slikke sol og bade lige der, men der findes andre strande omkring, som frit kan besøges. Ved Rødehavet findes der et lækkert middelhavskøkken, der mest består af fisk og skalddyr, som du bare må prøve. Få mere information om rejser og ferie til Egypten forneden.

Kort over Egypten el. Ægypten

Fakta om Egypten el. Ægypten

  Hovedstad: Kairo
  Klima: Tropisk til subtropisk
  Sprog: Arabisk
  Møntfod: Egyptiske pund
  Population: 81,7 mill
  Areal: 1,002,450 km2
  Tele : +20
  Internet landekode / domæne kode: .eg
  Primær religion: Islam
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 13,04 (Danmark = DKR 28,50)

Rejseforsikring Egypten

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker IKKE. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Egypten