Rejser og ferie Danmark


Print artiklen Tip en ven

Danmark har rigtigt meget at byde som rejsemål både for familien men sandelig også for de unge eller det mere kulturinteresserede grå guld. Fra Vesterhavets mange skønne strande og barske natur til Legoland, København med dens mange kulturperler og hurtige liv.

Rejser til København

København besøges hvert år af mange både danske og udenlandske turister. København er kendt for at være en kulturel by med mange smukke gamle bygninger og kanalen. Af seværdigheder kan nævnes Børsen, Christiansborg, Københavns Rådhus, Holmens Kirke, Operaen, Christiania, Den Lille Havfrue, Tivoli og meget mere. Det er forholdsvis smertefrit at komme rundt i København med offentlige transportmidler f.eks. Bus, Metro, S-Tog eller endda med båd. Cyklister har også gode vilkår de fleste steder i byen, og man ser gerne København fuld af cyklister om morgenen til arbejde og om aftenen fra arbejde. Kulturlivet oser af tilbud. Copenhagen Jazzfestival er en årligt tilbagevendende begivenheder, hvor både lokale og internationale jazznavne spiller på byens mange værtshuse, caféer, spillesteder og parker. Resten af året arrangeres der gerne store livekoncerter i Parken med de store internationale pop og rock fænomener. Ballet kan ses på det Kongelige teater og opera kan nydes i det nye operahus. Klassiske koncerter opføres blandt andet af DR's Symfoniorkoster, som snarest flytter fra domicilet på Frederiksberg til de nye gemakker i Ørestaden, hvor også den nye DR-by er anlagt. Rejser til københavn kan foretages hele året og der er masser af tilbud til de rejsende både familier, singler, par og alle andre.

Rejer og ferie i andre dele af Danmark

Provinsens større byer er bestemt et besøg værd. F.eks. er Odense fødeby for H.C. Andersen og hans barndomshjem kan endnu betragtes den dag i dag. Rejser du til Århus, som er Jyllands største by, så er det et must at se Den Gamle By, som kan fremvise hele 75 historiske bygninger, hvilket giver et godt indblik i den ikke så fjerne fortid. Især familier kan have glæde et besøg til Den Gamle By, der årligt har 3 mill. besøgende. Ud over det så byder Århus på flotte strande og skove. Århus har også et særdeles blomstrende kulturliv med rigtig mange spillesteder, museer, teatre og andre kulturelle tilbud. Længere ude i provinsen findes Vesterhavet, som er et yndet rejsemål for både danskere og tyskere især. Vesterhavet er spækket med sommerhuse, vandrerhjem, hoteller osv., så der er alle muligheder for overnatning af den eller anden art. Vindsurfere, kejtsurfere og ligesindede flokkes i stor stil til vesterhavets voldsomme vind og høje bølger. Få mere information om rejser og ferie til Danmark forneden.

Kort over Danmark

Fakta om Danmark

  Hovedstad: København
  Klima: Tempereret
  Sprog: Dansk
  Møntfod: Danske kroner
  Population: 5,5 mill
  Areal: 43,094 km2
  Tele : +45
  Internet landekode / domæne kode: .dk
  Primær religion: Kristendom
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 28,50

Rejseforsikring Danmark

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker FULDT. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Danmark