Rejser og ferie Bulgarien


Print artiklen Tip en ven

Bulgarien er blevet et populært rejsemål for danskerne. Hvert år rejser ca. 100.000 danskere på ferie i Bulgarien. Sommerferien henlægges ofte til de flotte og varme badebyer ved Sortehavskysten f.eks. Sunny Beach og vinteren får fart på med en skiferie i f.eks. Bansko eller Borovez. En rejse til Bulgarien er som regel forholdvis billig, der er mange afgange og en hel del last minute rejsetilbud. Derudover er ferie i Bulgarien fortsat billigere end f.eks. Grækenland, som måske ikke geografisk minder så meget om Bulgarien, men dog har visse lighedspunkter i madkultur og de venlige mennesker i al almindelighed.

Rejser med øge for geografien og kulturen

Bulgarien grænser op til Grækenland, Tyrkiet, Serbien, Rumænien og Makedonien og selvfølgelig Sortehavet i øst. Indflydelsen fra Bulgarien på denne region har igennem tiderne været ganske stor og omvendt. Bulgarien er fortsat et centrum i balkanregionen, og megen trafik, gods, gas og elektricitet mv. går gennem Bulgarien. Bulgarien består af bjerge og dale samt mere fladt land i nord og sydøst. Bjergkæderne huser nogle fine skisportsteder og andre attraktioner, og især Sortehavskysten fungerer i dag som badeferie for mange nordeuropæiske turister. Rejser du i højsæsonen, så er der ganske "crowded" på de Bulgarske strande ved Sortehavet.

Bulgarien kan også være en fin kulisse for rejser for de historieinteresserede turister, da der findes intet mindre end 9 UNESCO Verdensarvsområder. Danmark har til sammenligning kun 4 UNESCO Verdensarvsområder. Bulgarien har været vugge for nogle af de tidsligst kendte civilisationer (Thrakien), et stort imperium engang og derefter været under tyrkisk herredømme i 400 år. Det har sat sine spor på kultur og arkitektur, som der er meget af i Bulgarien f.eks. er Klosteret i Rila et besøg værd. Det ligger ca. 120 km fra Sofia i Rilabjergene. Klosteret er lavet i såkaldt Bulgarsk Renæssance og repræsenterer det slaviske på fornem vis, se billedet foroven.

Ferie i Sunny Beach?

Det kan ikke undgåes at nævne Sunny Beach, som et af de virkelig populære badesteder om sommeren i Bulgarien. Sunny Beach ligger ved Sortehavskysten, og du kommer lettest dertil ved at flyve til Bourgas lufthavn. Der er sagt og skrevet meget om Sunny Beach de senere år, men faktum er, at mange elsker at komme der, hotellerne bliver flere og større og hele området er i en rivende udvikling. Der er selvfølgelig noget om snakken - Sunny Beach har ufatteligt mange barer som frekventeres af sexhungrende teenagere fra f.eks. Skandinavien og England og mafien har en stor andel i Sunny Beach' vækst. Der er dog hverken mere eller mindre farligt i Sunny Beach end der er på så mange andre populære feriesteder. Man bør altid tage sine forholdsregler uanset hvilket land man rejser til. Når det er sagt, så er Sunny Beach et ret fantastisk sted at ligge på stranden med en af Europas bedste og flotteste strande pakket med bekvemligheder som liggestole og parasoller, og der er underholdning at købe f.eks. jetski. Shopping er også populært og selvom prisniveauet naturligvis er steget kraftigt, så kan man stadig gøre nogle ganske gode køb af tøj, tasker, sko mv. Der er en del andre smukke badebyer ved Sortehavet, som kan være mere velegnede for børnefamilier og ældre f.eks. Albena, 10-12 km nord for Golden Sands. Bulgarien byder på rejser og ferie til folk og småfolk i alle aldre.

Skiferie i Bulgarien

Klimaet i Bulgarien er ganske fint tempereret med varme somre og kolde vintre især i de alpine bjergområder. Det gør Bulgarien ideelt for skiferie og for badeferie i de respektive sæsoner. Skiferie er ikke normalt det man forbinder med Bulgarien, dog er der mange fordele ved at bestille en vinterrejse hertil. Bulgarien har et lavt prisniveau (ca. 50% af det gamle EU), fine faciliteter, god og billig mad, og så er pisterne ikke overrendte (endnu), som de kan være det på de mere almindelig skisportssteder i Frankrig, Østrig og Italien. I Rilabjergene finder du Borovets (Borovez), hvor der som hovedregel er sne nok til skisport fra december til et stykke ind i marts. Der er ca. 50 km pister og 35 km langrendsløjper. Det er børnevenligt med masser af blå og grønne pister men også voksenvenligt med 9 røde og 1 sort piste samt en del barer og visse diskoteker! For at komme til Borovets (Borovez) så rejser du med fly til lufthavnen i Sofia, hvorfra det kun er ca. 75 km til Borovets (Borovez).

Måske ved du det allerede, men hvis ikke, så er her en advarsel: Mange bulgarer ryster på hovedet, når de mener "ja" og nikker, når de mener "nej". Det kan være strengt taget irriterende at ende i store misforståelser på grund af en kulturel forskel, så hold dig hellere til ordene på Bulgarsk som er "da" for "ja" samt "ne" for nej. Derudover så anvender bulgarer det kyrilliske alfabet (det samme som f.eks. Rusland), hvilket kan være noget af en udfordring især uden for turistområderne. Det er ikke specielt vanskeligt at lære, så hvis du er på en længere rejse eller bilferie, så venligst lær alfabetet, hvis du skal gøre dig håb om at nå frem! Få mere information om rejser og ferie til Bulgarien forneden.

Kort over Bulgarien

Fakta om Bulgarien

  Hovedstad: Sofia
  Klima: Tempereret
  Sprog: Bulgarsk
  Møntfod: Lev
  Population: 7,6 mill
  Areal: 110,910 km2
  Tele : +359
  Internet landekode / domæne kode: .bg
  Primær religion: Ortodoks Kristendom

Nationalbankens valutakurs: Bulgarske Lev til Danske Kroner

Rejseforsikring Bulgarien

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker DELVIST. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Bulgarien