Rejser og ferie Australien


Print artiklen Tip en ven

Rejser du til Australien, så skal du vide, at der er ikke mange lande, der som Australien indeholder så store forskelle både naturmæssigt og kulturmæssigt - det kan være svært at få et indtryk af det hele på en ferie, så sørg evt. for at have min. 3-4 uger at rejse i, så du får mest muligt med. Australien er verdens sjettestørste land og næsten på samme størrelse som USA! Det betyder, at der dels er langt mellem byer og seværdigheder i Australien og dels er store klimatiske forskelle på især Nordaustralien og Sydaustralien. Befolkningen tæller i dag næsten 22 mio. mennesker, og er sammensat af det oprindelige australske urfolk Aboriginerne, invandrere fra andre dele af Commonwealth samt efterkommere af de oprindelige invandrere fra Storbritannien.

Klimaet - hvornår rejser man til Australien?

Rejser du til Australien, så er det værd at huske på, at vinteren i Australien er tid for sommer i Europa og ligeså med den australske sommer. Mere præcist så er juni til august vinter i Australien mens december-februar er sommer. I det nordlige Australien bliver det sjældent under 30 grader om dagen selv ikke om vinteren. Sydpå f.eks. på Tasmanien kan det blive under frysepunktet om vinteren. Klimaet sydpå gør rejser til Australien lune og herlige og også til et ideelt sted at leve for Europæere og efterkommere, hvorimod klimaet nordpå i f.eks. Darwin har skabt en helt unik by med mere end 50 forskellige nationaliteter, der lever og bor sammen i den lille storby, der kun tæller 110.000 sjæle. Især krokodillerne har det godt i Darwins tropiske klima.

Seværdigheder og ferie i byerne i Australien

Der findes ufattelig mange forskellige seværdigheder i Australien især af naturmæssig karakter. Ayers Rock eller Uluru er en kæmpe stenformation, der for det menneskelige øje ser ud til at skifte farve. Det er et imponerende syn, som du skal tage til Uluru-Kata Tjuta National Parken i Nothern Territory for at se - det ligger omtrent 400 km fra Alice Springs, hvor turen op til Ayers Rock, som regel starter fra.

Er du til dykning, så er der ingen vej uden om The Great Barrier Reef, som ligger i det Nordøstlige Australien i Queensland. Great Barrier Reef er verdens største koral formation, og byder på uforglemmelige oplevelser i form af enestående dyr, planter og naturligvis koraller. Der kan bestilles en tur ud på revet fra mange kystbyer i Queenlands nordlige del. Der er iøvrigt ingen fare for hverken hajer eller krokodiller i denne del af Australien, så der kan dykkes rimelig ubekymret.

Surfing er bestemt et af de helt store hit i Australien. De bedste steder ligger i staten Victoria nær Australiens andenstørste by Melborne og syd for Melbourne. Rejser du alligevel forbi Melbourne, så er det storby med intet mindre end 3.8 mio mennekser altså næsten ligeså stor som Sydney. Melbourne betragtes som kunst og kulturcentrum i Australien og har en ret unik arkitektur. Mad er vigtigt i Melbourne, hvorfor der findes mange fine og spændende restaturanter, som kan tilberede alt godt fra havet og Australien som sådan f.eks. Kænguru!

I det sydlige Australien (staten South Australia), hvor Adelaide er hovedstaden, finder man nogle af de mange kendte Australske vinproducenter i Barossa Valley samt Clare Valleys og dejlige strande ved f.eks. Yorke Peninsula, hvor også de lokale holder deres ferie. South Australia er ikke så turistet som mange af de andre stater, men byder på mange spændende naturoplevelser.

Til sidst skal Sydney jo nævnes med det verdensberømte operahus tegnet af Jørn Utzon. Sydney er Australien største by - et finasielt og kommercielt centrum i Australien. Havnebyen var vært for de Olympiske Lege i 2000, hvor Australien selv stod for en hel del af guld-hjemtagningen. Sydney Olympic Park ligger omtrent 15 km fra centrum - metroen kører derud. Sydney er omgivet af smuk natur inkl. fantastiske strande f.eks. Bondi Beach, hvor der kan bades og surfes og meget andet. Få mere information om rejser og ferie til Australien forneden.

Kort over Australien

Fakta om Australien

  Hovedstad: Canberra
  Klima: Tempereret til tropisk
  Sprog: Engelsk
  Møntfod: Australsk dollar
  Population: 21,3 mill
  Areal: 7,741,220 km2
  Tele : +61
  Internet landekode / domæne kode: .au
  Primær religion: Kristendom
  BigMac indeks (pris for en BigMac / din købekraft): DKR 21,96 (Danmark = DKR 28,50)

Nationalbankens valutakurs: Australske Dollar til Danske Kroner

Rejseforsikring Australien

Rejseforsikring: Den offentlige rejsesygesikring dækker IKKE. Se reglerne for rejsesygesikring


Se priser fra Europæiske Rejseforsikring

Vejret Australien